Minúta po minúte. Výsledky volieb sú neplatné. . . .

5. marca 2020, Martin Štunda, Nezaradené

 

Karty sú zdá sa rozdané a tromfy v rukách jednoznačne dané. Niektorí sa síce ešte snažia blufovať s tvárou pokrového hráča, ale je otázne, či im to niekto uverí. Ale čo ak je všetko inak. Pozrime sa na chvíľu do sveta virtuálnej reality. Minútu po minúte…

 

11.55

Ústavný súd na základe podnetov občanov skontroloval sporné hlasovacie lístky v jednotlivých okrskoch a hlavne tie, ktoré boli zaslané zo zahraničia.

Ich kontrolou bolo zistených dodatočných 1.356 hlasov pre dvojkoalíciu PS+Spolu.

To znamená, že tento politický subjekt získal napokon 7.01 percent hlasov a dostal sa do parlamentu.

 

12.05

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si pozvala do Prezidentského paláca lídra OĽaNO  Igora Matoviča a odobrala mu poverenie na zostavenie vlády. Odôvodnila to tým, že percentá nie sú všetko. Že je dôležité sústrediť sa na kvalitu a nie na kvantitu. Že je potrebná nová sila.

 

12.20

Podpredsedníčka PS si pozvala do Prezidentského paláca lídrov Sme Rodina, SaS a Za ľudí. Všetkým im vrátila už trochu zvädnuté kvety so slovami, že ona je v prvom rade prezidentka a až potom žena a takéto sexistické narážky si nabudúce vyprosí.

 

12.40

Do Prezidentského paláca boli pozvaní lídri PS+Spolu. Trvalo to trochu dlhšie kým ich našli, pretože Miroslav Beblavý bol už na stanici so zbaleným kufrom a práve rozmýšľal kam si má kúpiť lístok. Zuzana Čaputová im zablahoželala k morálnemu volebnému víťazstvu a odovzdala poverenie na zostavenie vlády.

 

12.50

Predseda OĽaNO zvolal tlačovú konferenciu. Oznámil, že z neho nikto nebude robiť šaša pretože to zvládne aj sám. Vyhlásil, že odchádza do opozície, kde sa napokon cíti najlepšie.

 

13.00

Veronika Remišová oznámila médiám, že už päť minút je členkou PS+Spolu a je pripravená zasadnúť na post ministerky vnútra a bojovať s pozemkovou mafiou. „Padni komu padni“ boli jej záverečné slová.

 

13.15

PS+Spolu dali vyhlásenie, že sú ochotní rokovať so všetkými parlamentnými  stranami okrem ĽSNS o zostavení novej vlády. Teda aj s tými, ktorí sú ochotní realizovať zodpovednú zmenu.

 

13.35

Predseda Smeru Róbert Fico sa opäť nasťahoval do komplexu Bonaparte. Niekoľkými autami si priviezol nábytok, bielu a sanitárnu techniku, ktorú mal po predošlom odsťahovaní uloženú na Súmračnej.

 

13.45

Predsedovi Smeru telefonoval Michal Truban. Sľúbil mu zabezpečiť dobrých robošov na práce spojené s kachličkovaním kúpeľne. Len ho varoval, aby sa nedal nimi odrbať.

 

14.00

Boris Kollár pre média vyhlásil, že je ochotný ísť do vlády s každým, kto mu umožní postaviť byty pre všetky jeho deti.

 

14.15

Lucia Nicholsonová telefonicky stornovala letenku do Bruselu. Richard Sulík totiž nechcel ísť sám na politické rokovania.

 

15.00

Líder strany Vlasť Štefan Harabin zvolal do Svidníka tlačovú konferenciu. Jedinému zúčastnenému médiu, ktorým boli Podvihorlatské noviny oznámil, že on parlamentné voľby vy-hral.

 

 

Martin Štunda