Založ si blog

Igor Matovič rozdáva ako zo svojho. . .

Už dlhšiu dobu rozmýšľam, či bol Igor Matovič viac toxický ako premiér, alebo teraz ako miništrant financií. Každopádne jeho škodlivá rádioaktivita bola pri oboch postoch na úrovni neslávne známeho Černobyľu.

 

Je neodškriepiteľný fakt, že ako predseda vlády obohatil príručku manažéra, v kapitole motivácia podriadených, o nový terminus technicus: „ Minister hospodárstva Richard Sulík je idiot“.

 

Tesať do kameňa.

 

Od okamihu ako dostal novú hračku, rozumej ministerstvo financií, stal sa z manažéra roka, pištoľník zo „Siedmich statočných“. Len škoda, že na strane Calverových banditov.

 

A odvtedy strieľa len tak od pása. A skoro neustále vedľa.

 

Zrejme podľahol sebaklamu, že na riadenie štátu ho dostatočne kvalifikovalo riadenie jeho štvorčlennej strany a na riadenie ministerstva financií skladovanie účtovných dokladov na starej povale.

 

Nie. Igor Matovič nie je blázon. Dobre vie, čo robí. A o to je nebezpečnejší.

 

Špiní všetko a každého okolo seba, aby si zakryl vlastnú špinu za nechtami. A že jej tam má.

 

Dobre vie, čo mu vo vláde môže prejsť a čo nie. Jeho taktika je ponúknuť verejnosti a svojim potenciálnym voličom nejakú ľúbivú verziu ako prvý a potom keď mu to neprejde, obviniť svojich koaličných partnerov z neochoty pomôcť ľuďom.

 

Podobne je to aj v najnovšom prípade 500 eurových poukážok. Vytiahol pol miliardy ako kúzelník z klobúka a bohorovne sa tvári, že ten klobúk je jeho. A pritom sám tvrdí, že on nemá nič a všetko patrí Pavlínke.

 

Záhadou pre mňa zostáva prečo neboli peniaze pre zdravotníctvo, školstvo, chátrajúcu železničnú dopravu, kolabujúci sociálny systém, ale na Matovičove zajace z klobúka áno.

 

Ja viem. Ide o životy. A každá zbytočná smrť je tragédia.

 

Lenže tomu sa dalo predísť.

 

Stačilo  neprehádať polročné obdobie medzi vlnami. Pripraviť rôzne varianty vývoja a presunúť peniaze podľa potreby medzi rezortmi. Trebárs tie z ministerstva obrany na účet ministerstva zdravotníctva.

 

Americkými stíhačkami F-16 koronavírus neporazíme.

 

Sme opäť na Titanicu. A ako vždy, tí na horných palubách tancujú a vyhadzujú cez okná bankovky.

 

Avšak s hlavami pod morskou hladinou sú nám už tak potrebné, ako mŕtvemu kabát.

 

Martin Štunda

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 410430x
Priemerná čítanosť článkov: 10261x

Autor blogu

Kategórie