Založ si blog

Socialisti z vreca von, alebo . . . . Trošku veľa Smeru.

Keď Robert Fico dokončil v roku 1999 premenu z vody na coca-colu a vlastnou hlavou stvoril Smer, začali pre vtedajšiu slovenskú ľavicu zložité časy.

S pravicou vládnuca Strana demokratickej ľavice ešte netušila, že spieva svoju labutiu pieseň a chystá červený koberec pre príchod nového „mesiáša“.

 

Pomaly sa blížila  doba súmraku…

 

Na Súmračnej majú zrejme doteraz ukryté vrece, do ktorého v priebehu roka 2004 nahádzal Robert Fico ľavicové subjekty a to SDĽ, SDA a SDSS. Keď napokon toto vrece prelepil nálepkou „sociálna demokracia“ bolo dielo požierania ľavice dokonané.

 

Že predsedovi Smeru nešlo o spájanie ľavice, ale o zbavenie sa konkurencie a získanie členstva v Strane európskych socialistov je snáď jasné každému. Už menej je jasné, či už vtedy tušil, čo za neovládateľného golema napokon vytvorí.

 

Ťažko presne určiť dobu kedy mu vzali z rúk šém a on stratil kontrolu nad vlastným výtvorom.

 

Snáď sa to stalo v roku 2012, keď sa stal Smer-sociálna demokracia jedinou vládnucou  stranou a vo pseudo-ľavicových hlavách jeho predstaviteľov sa možno začali pohrávať s myšlienkou na obnovenie ústavného článku 4 „ …o vedúcej úlohe KSČ v spoločnosti“.

 

Vyhraj voľby a môžeš všetko. Táto „kachličková doba“ priniesla so sebou ľavičiarov-biznismenov , poddôstojníkov na džíendtí  jachtách, členov klubu Baštrnák-friends a napokon aj vytvorenie akejsi falošnej virtuálnej reality, kde najdôležitejší diskurz v krajine prebiehal v Kočnerovej Threeme.

 

Reality, kde sa absolútne stratil kontakt s ľuďmi, ktorých mali zastupovať. Reality, kde vznikali VIP salóniky, v rámci VIP salónikov. Reality kde sa ľavica nahrádzala pragmatizmom a sociálny program charitou. A kde hocijaká Trošková mala väčší vplyv na premiéra ako občania tohto štátu. Štátu, kde už dávno začalo byť Smeru trošku veľa…

 

Možno nám táto postkočnerovská doba umožní prejsť akousi katarziou. Možno sa podarí vytlačiť aspoň trochu hnisu z tohto politicko-oligarchistického chorého organizmu.

 

Všetci asi poznáte slovenskú rozprávku „Obušok z vreca von“.

Hnutie Socialisti s.k. je pripravené vyskočiť z trhajúceho sa ľavicového vreca.

 

Vrátiť sa k pôvodným ľavicovým myšlienkam a k ľuďom, ktorých už politici dávno prestali počúvať.

 

K robotníkom so mzdami, ktoré sotva postačujú na prežitie od výplaty k výplate.

K dôchodcom, ktorí po celoživotnej drine žijú mnohokrát pod ľudskú dôstojnosť.

K mladým rodinám, ktoré sa už pri štarte do manželstva  zadlžia na niekoľko desaťročí.

 

A napokon vrátiť sa naspäť k našej planéte. Ktorá sa už dlho otriasa v agónii spôsobenej systémom, čo nepozná racionalitu a striedmosť, ale len bezbrehé vytváranie zisku za každú cenu a v prospech nepatrného percenta ľudí, ktorí bohužiaľ riadia tento svet.

 

Socialisti chcú byť tým obuškom, ktorý bude buchnátovať nových falošných ľavicových prorokov, či už sa budú vyhlasovať za progresívnych, alebo dávať ponuku dobrej voľby.

 

Socialisti sú voľba. Ľavicová….poctivá.

 

Martin Štunda

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 410393x
Priemerná čítanosť článkov: 10260x

Autor blogu

Kategórie