Založ si blog

Kočnerovo. .. .. . alebo ruleta 29. 2. 2020.

Asi pred 28 rokmi som sa zúčastnil mierového pochodu v Taliansku na trase Perugia – Assisi. Počas dvadsiatich kilometrov prešlo niekoľko desaťtisíc účastníkov väčšími aj menšími mestami. Cestu lemovali tisícky ľudí a z okien nám mávali stovky rúk….

 

Bolo tam niekoľko štátnych, aj súkromných televízií a „Rai 1“ dokonca s nami urobilo aj krátky rozhovor, zrejme vidiac plagáty v inom jazyku ako v taliančine.

Pochod mal aj svoj lajtmotív „ Proti prenikaniu mafie do politiky.“

 

Na Slovensku v tých rokoch „ prekvitala“  ešte iná mafia. Hrubokrkí tu pásli, vypaľovali, strieľali sa navzájom po podnikoch, fotili sa s budúcimi politikmi, alebo predbiehali v rade na vlek slovenského premiéra.

 

Zrejme chce všetko svoj čas a aj mafia musí na politiku dozrieť. Prezliecť sa zo šušťákov do oblekov, namiesto  pasenia ľahkých žien prejsť na ľahkých politikov, platbu kešom nahradiť odpočtami DPH a vypaľovanie podnikateľov štátnymi zákazkami.

 

Ani sme si nevšimli a už nám tu pobehovali gorily a ich mláďatá. Volič bol citujúc penta-klasika iba „hovno“, kĺzal po povrchu a ničomu nerozumel.

 

Až keď sa nám Kocúrkovo začalo postupne meniť na Kočnerovo ukázala sa naša krajina v plnej nahote. Politici prestali komunikovať v teréne s voličom a radšej komunikovali v threeme s volavkou. A túto krajinu neviedli ani maznáci, ani bozkávajúci kapitáni, ale tí, čo venčili svoje opičky.

 

V sobotu 29.februára si všetci zahráme ruletu. I keď nás do kasína pustia, budeme tam opäť len ako diváci. Bez peňazí, bez vplyvu , skrátka ako komparz pri smutnej komédii.

 

Žetóny aj guľôčku vlastnia iní. Tí, ktorí vsadia aj na červenú, aj na čiernu. Lebo chcú vyhrať. Je im jedno, ktorá farba to bude.

 

Ale nám by to nemalo byť jedno. Sú čísla v rulete, ktoré oligarchovia nevlastnia. Ktoré nevznikli vďaka ich peniazom, aby im slúžili, ale vznikli z ľudskej energie a túžby po lepšom a spravodlivejšom živote. Moc peňazí dokáže totiž premôcť len moc ľudí.

 

 Treba postaviť poctivé základy ľavicového domu, ktorý bude pre všetkých, ktorým toto „Kočnerovo“ viac vzalo ako dalo. Ktorí nebývajú v komplexe Bonaparte a ktorí sa neváľajú za niekoľkotisícové platy pod pultíkom v parlamente.

 

Vítame každého, kto sa chce k tejto stavbe pridať. Každá tehla zaváži. A žiadna neprepadne. Nemá zmysel prikladať tehly na dom, ktorý v podstate ani nechcete a staviate ho iba ako menšie zlo.

 

Nevoľte menšie zlo. Voľte väčšie dobro.

 

 

Martin Štunda

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 411043x
Priemerná čítanosť článkov: 10276x

Autor blogu

Kategórie