Založ si blog

Rozprávka o škorpiónovi a Matovičovi.

Igor Matovič svoju férovku, ktorú začal kedysi dávno v parlamente s Róbertom Kaliňákom dokončil 29.2.2020.

A vyhral ju.

 

Ešte pred pár mesiacmi, keď od neho odišla Veronika Remišová a prieskumy naznačovali ohrozenie jeho vstupu do nového parlamentu, by na neho vsadil naozaj len tipér- hazardér.

 

Z tohto pohľadu sa mu naozaj podaril zázrak. Či to vypovedá o ňom, alebo o jeho voličoch ukáže asi až čas. Tak či onak, toto dominantné víťazstvo zaskočilo zrejme aj samotného víťaza.

 

Ale skutočne len na chvíľu. Presne tak dlho, ako trvala premena deštrukčného kritika koalície aj opozície na „štátnika- zjednotiteľa“.

 

V politike existuje taká trochu humorne ladená, ale v podstate pravdivá definícia vzťahov. Najviac dôveruj priateľovi, menej nepriateľovi a najmenej koaličnému partnerovi.

 

Áno, momentálne stoja možní koaliční partneri pred Matovičom v hlbokom predklone a svoje obrovské egá nechávajú radšej v straníckych centrálach. Keď sa krája torta treba radšej stáť potichu v blízkosti s pripraveným tanierikom a vidličkou. Ktorá sa skôr či neskôr určite zíde.

 

Tortu totiž krája Igor Matovič.

 

Ten, ktorý sa síce tvári ľudovo a vytvára trnavske Pasienky, ale zároveň sa už roky bráni vytvoreniu skutočne demokratického občianskeho hnutia a uzavrel sa do štvorčlennej sekty.

 

Ten, ktorý chce ako kráľ Artuš rokovať za okrúhlym stolom dôvery, ale ešte predtým pod stôl nainštaloval odpočúvacie zariadenie.

 

A v neposlednom rade tu máme káru, ktorú pritiahol do parlamentu. Plnú rôznorodých ľudí o ktorých už stihol prehlásiť, že budú hlasovať podľa svojho presvedčenia. Áno, v podstate by to tak malo byť. Ale náhle zisťujeme, že vládu netvorí štvorkoalícia, ale minimálne šesťkoalícia. A tento fakt pocit stability nijak nezosilňuje. Tešíme sa teda na priority vlády a prvé hlasovania.

 

Iste. Budeme tlieskať ak sa podarí dostať do praxe protikorupčné zákony a začne sa čistiť Augiášov chliev v súdnictve. Ak sa gorily a ich mláďatá vrátia do ZOO za mreže. Ak sa skrátka prejde od fotenia viliek v zahraničí na fotenie spojené s braním otlačkov.

 

Dajme mu skrátka čas a šancu. Ale popri tom nezabúdajme na rozprávku o škorpiónovi a žabe.

 

Škorpión sa chcel dostať na druhú stranu rieky a poprosil žabu, či sa nemôže preplaviť na jej chrbte. Vraj sa nemusí báť, lebo keby ju uštipol, tak sa predsa utopí aj on. Napokon ju presvedčil, ale zhruba v polovici rieky ju aj tak uštipol. Topiac sa jej ešte stihol ospravedlňujúco povedať…“ prepáč, som skrátka škorpión.“

 

Je to skrátka tak.

Škorpión sa síce môže určitý čas tváriť ako orol a vznášať sa hrdo vo veľkej výške, ale každá rozprávka má aj tak napokon svoj zvonec.

 

Martin Štunda

 

 

 

 

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 411358x
Priemerná čítanosť článkov: 10284x

Autor blogu

Kategórie