Založ si blog

Minúta po minúte. Výsledky volieb sú neplatné. . . .

 

Karty sú zdá sa rozdané a tromfy v rukách jednoznačne dané. Niektorí sa síce ešte snažia blufovať s tvárou pokrového hráča, ale je otázne, či im to niekto uverí. Ale čo ak je všetko inak. Pozrime sa na chvíľu do sveta virtuálnej reality. Minútu po minúte…

 

11.55

Ústavný súd na základe podnetov občanov skontroloval sporné hlasovacie lístky v jednotlivých okrskoch a hlavne tie, ktoré boli zaslané zo zahraničia.

Ich kontrolou bolo zistených dodatočných 1.356 hlasov pre dvojkoalíciu PS+Spolu.

To znamená, že tento politický subjekt získal napokon 7.01 percent hlasov a dostal sa do parlamentu.

 

12.05

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si pozvala do Prezidentského paláca lídra OĽaNO  Igora Matoviča a odobrala mu poverenie na zostavenie vlády. Odôvodnila to tým, že percentá nie sú všetko. Že je dôležité sústrediť sa na kvalitu a nie na kvantitu. Že je potrebná nová sila.

 

12.20

Podpredsedníčka PS si pozvala do Prezidentského paláca lídrov Sme Rodina, SaS a Za ľudí. Všetkým im vrátila už trochu zvädnuté kvety so slovami, že ona je v prvom rade prezidentka a až potom žena a takéto sexistické narážky si nabudúce vyprosí.

 

12.40

Do Prezidentského paláca boli pozvaní lídri PS+Spolu. Trvalo to trochu dlhšie kým ich našli, pretože Miroslav Beblavý bol už na stanici so zbaleným kufrom a práve rozmýšľal kam si má kúpiť lístok. Zuzana Čaputová im zablahoželala k morálnemu volebnému víťazstvu a odovzdala poverenie na zostavenie vlády.

 

12.50

Predseda OĽaNO zvolal tlačovú konferenciu. Oznámil, že z neho nikto nebude robiť šaša pretože to zvládne aj sám. Vyhlásil, že odchádza do opozície, kde sa napokon cíti najlepšie.

 

13.00

Veronika Remišová oznámila médiám, že už päť minút je členkou PS+Spolu a je pripravená zasadnúť na post ministerky vnútra a bojovať s pozemkovou mafiou. „Padni komu padni“ boli jej záverečné slová.

 

13.15

PS+Spolu dali vyhlásenie, že sú ochotní rokovať so všetkými parlamentnými  stranami okrem ĽSNS o zostavení novej vlády. Teda aj s tými, ktorí sú ochotní realizovať zodpovednú zmenu.

 

13.35

Predseda Smeru Róbert Fico sa opäť nasťahoval do komplexu Bonaparte. Niekoľkými autami si priviezol nábytok, bielu a sanitárnu techniku, ktorú mal po predošlom odsťahovaní uloženú na Súmračnej.

 

13.45

Predsedovi Smeru telefonoval Michal Truban. Sľúbil mu zabezpečiť dobrých robošov na práce spojené s kachličkovaním kúpeľne. Len ho varoval, aby sa nedal nimi odrbať.

 

14.00

Boris Kollár pre média vyhlásil, že je ochotný ísť do vlády s každým, kto mu umožní postaviť byty pre všetky jeho deti.

 

14.15

Lucia Nicholsonová telefonicky stornovala letenku do Bruselu. Richard Sulík totiž nechcel ísť sám na politické rokovania.

 

15.00

Líder strany Vlasť Štefan Harabin zvolal do Svidníka tlačovú konferenciu. Jedinému zúčastnenému médiu, ktorým boli Podvihorlatské noviny oznámil, že on parlamentné voľby vy-hral.

 

 

Martin Štunda

 

 

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo najmenej 22 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 410408x
Priemerná čítanosť článkov: 10260x

Autor blogu

Kategórie