Založ si blog

Chce byť Richard Sulík premiérom ?

 

Asi poznáte tú známu politickú stupnicu: priateľ, nepriateľ, koaličný partner. Je to možno myslené tak trochu s humorom, ale mnohokrát  sa to nekompromisne približuje krutej politickej realite.

Je niekedy úsmevné ako ľudia a politikov nevynímajúc, vnímajú komunikáciu na fejsbúku. Akoby si mysleli, že sa rozprávajú v obývačke so svojimi rodinnými príslušníkmi a že tam môžu povedať hocičo na hocikoho.

Ukázať svoje spotené ponožky, alebo kritizovať v aute na diaľnici svojho premiéra.

Zatiaľ čo pred médiami proklamujú vládni politici jednotu, na sociálnych sieťach si navzájom podrážajú nohy. Nechcel by som počuť, čo potom o svojich koaličných partneroch hovoria v súkromí a už vôbec nie, čo za myšlienky im behajú v hlavách.

Bežne máva vláda sto dní na zorientovanie sa a naštartovanie vládnutia. V tomto prípade týchto sto dní asi budú chcieť využiť hlavne na to, aby sa každý zorientoval, kde je vo vláde jeho miesto.

Boris Kollár to už asi vie. Z mafiánskeho štartéra sa stal „ podržtaška“ Igora Matoviča.

A zatiaľ čo Veronika Remišová má dosť práce s tým, aby našla svojho „strateného“  predsedu, Richard Sulík zrejme začína vytvárať svoje pavúčie siete.

Problém je však asi v tom, že na raňajky vo väzenskej cele už asi nemá veľmi chuť. Ale očividne už ani nemá chuť neustále držať balónik.

Jeho nebotyčné ego sa každodenne stretáva niekde medzi mrakmi s egom jeho terajšieho šéfa. A raz z toho určite zahrmí.

Kohút na smetisku môže byť totiž len jeden.

A s rúškom a zároveň bez rúška sa v jednom okamihu naozaj nedá byť.

 

Martin Štunda

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 410836x
Priemerná čítanosť článkov: 10271x

Autor blogu

Kategórie