Založ si blog

Premiér Igor Matovič to dáva „na hulváta“.

 

Myslím, že premiér  Igor Matovič nepotrebuje tradičných sto dní. To podstatné vieme o ňom už roky a to nové nám  stihol ukázať hneď v prvých týždňoch svojho vládnutia…

Neschopnosť prijať zodpovednosť za vlastné rozhodnutie.

Radšej sa vyhovoril na „neschopných“ policajtov a ich prezidenta, ktorí vraj nesprávne pochopili jeho nariadenie.

Neúcta ku koaličnému partnerovi.

Odkazovať cez média predsedovi SaS, že ak sa mu niečo nepáči , tak môže pokojne odísť z vlády je slušne povedané grobianstvo.

Ignorácia zákonov.

Právne pozadie povinnej štátnej karantény, ktorá bola vyžadovaná a pritom ešte nebola zverejnená v zbierke zákonov je minimálne diskutabilné a pravdepodobne povedie k viacerým súdnym podaniam.

Premiér ako správca gubernie trnavského typu.

Ani terajšia mimoriadna situácia spôsobená koronavírusom neoprávňuje slovenského premiéra, aby sa v zahraničnej politike správal ako „sedlák“. Raz koronavírus odíde a na Úrade vlády zostane len slama z čižiem.

Valec zo Zlatej Idky.

To, že 4- členná strana OĽaNO  požaduje obsadenie všetkých 72 Okresných úradov svojimi prednostami je nielen matematická nelogickosť, ale aj prejav totálnej arogancie moci. Vyhraj voľby a môžeš všetko tu už raz zaznelo.

Dianie za rúškom.

Veľa zostáva zatiaľ skryté. Tiché výmeny na rôznych úrovniach, či už zrealizované, alebo chystané. Rýchle novely a úpravy zákonov, či už „Zákona o štátnej službe“, alebo „Zákonníka práce“. Až keď dáme rúška dole z očí uvidíme reálny počet obetí koronavírusu.

Igor Matovič je skrátka politický samorast.

Veľa má vo svojom genofonde, ale dosť sa na neho nalepilo aj z jeho predchodcov v premiérskej funkcii.

Jasné. Nedáva to na  Mečiara. Nedáva to ani na Dzurindu a Fica.

Dáva to na Matoviča.

Skrátka „na hulváta“.

 

Martin Štunda

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 411313x
Priemerná čítanosť článkov: 10283x

Autor blogu

Kategórie