Založ si blog

Zuzana Čaputová. .. hovorkyňa.

 

Pani hovorkyňu, pardon, pani prezidentku, si dobre pamätám ešte z úplne prvej predvolebnej diskusie kandidátov na hlavu štátu. Zúčastnili sa jej okrem nej dvaja páni. Robert Mistrík a ešte jeden zástupca KDH. Najviac mi utkvelo v pamäti správanie sa pani Zuzany. Sedela tam bez záujmu, doslova znudene, akoby tam ani nechcela byť. Akoby vôbec netúžila byť prezidentkou…

 

Odvtedy ubehlo veľa vody v rieke Dunaj.

Suchý a necharizmatický Robert Mistrík vyčerpal svoj potenciál a dovtedy na chvoste prezidentských dostihov sa pohybujúca Zuzana Čaputová, začala útočiť na čelo pretekov.

Táto držiteľka medzinárodnej Goldmanovej ceny za ekológiu z roku 2016, akoby bola pokropená svätenou vodou. Alebo možno sumou 175.000 dolárov, ktoré sú súčasťou tohto ocenenia.

Táto cena udeľovaná americkou nadáciou, založenou v roku 1989 manželmi Goldmanovcami, zrejme spôsobuje zázraky.

Veľká väčšina jej majiteľov sa totiž po pár rokoch úspešne etabluje do politiky na rôznych úrovniach, v rámci celého sveta.

Či už ako ministri, poslanci, alebo rovno prezidenti…

Koniec rozprávky o smelom dievčatku Zuzane, ktorá sa rozhodla bojovať so zlom, už všetci poznáme.

Vyrástla a naučila sa pozorne počúvať a citlivo vnímať…

Ale zrejme len to, čo sa jej hodí.

Na jednej strane prijme líderku bieloruskej opozície, Sviatlanu Cichanovskú, ktorej úsilie a nádej je podľa prezidentky hodné rešpektu a na strane druhej takého Juliana Paula Assangeho prejde mlčaním. Ale citlivým…

Ja viem. Je to meno, ktoré sa v Prezidentskom paláci nevyslovuje. Možno preto, že je zakladateľom internetového portálu WikiLeaks. Toho portálu, ktorý si dovolil v roku 2010 zverejniť informácie a videozáznamy o protiprávnom americkom útoku na Bagdad, taktiež o vojne v Afganistane a v Iraku. Jeho „odmenou“ bol zatykač na jeho osobu zo strany americkej vlády a mlčanie politikov spriatelených so strýčkom Samom.

Pani prezidentka sa rada vyjadruje k dodržiavaniu ľudských práv trebárs v Číne a Rusku, čo je v poriadku. Ale v poriadku už asi nie je, keď počas návštevy v Spojených arabských emirátoch a rokovaní s úradujúcim prezidentom, otázku dodržiavania ľudských práv ani nespomenie.

Správanie sa štátu k domácemu obyvateľstvu, zahraničným robotníkom a hlavne k ženám už zrejme tak citlivo nevníma.

Ja tomu rozumiem. Priateľ môjho priateľa /čítaj USA/ je predsa aj mojim priateľom. A priatelia sa nekritizujú.

V posledných dňoch postúpila pani Zuzana do nového levelu. Začalo sa jej totiž javiť.

„ Javí sa, že prezident Putin je pripravený použiť silu.“

Ale najväčšia sranda na tom je to, že toto „ javenie“ nemala napokon pani prezidentka, ale manžel jej poradkyne , Tomáš Valášek.

To, že je pán Valášek poslancom parlamentu a pred pár mesiacmi vstúpil do Progresívneho Slovenska je určite len náhoda. Podobne ako to, že nadstranícka pani prezidentka vzišla z Agresívneho, pardon, Progresívneho Slovenska.

Kruh Zuzany Čaputovej sa pomaly uzatvára a všetko do seba pekne zapadá.

Z enviromentalistky, cez prezidentku, až k hovorkyni.

Čím hlasom sa však napokon slovenská prezidentka stala, si už radšej odpovedzte každý sám.

Martin Štunda

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 411046x
Priemerná čítanosť článkov: 10276x

Autor blogu

Kategórie