Založ si blog

Blesková správa. .. trinásti sudcovia boli zadržaní pre podozrenie z koronavírusu.

 

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry zadržali v stredu ráno trinástich sudcov. Táto informácia je širokej verejnosti už určite známa. Menej sa ale vie o tom, že to bolo hlavne  z podozrenia na šírenie koronavírusu v sudcovskom stave.

Prvé vyšetrenia však ukázali, že tento svetový nepriateľ číslo jedna ľudí v talároch neohrozí. Narazil totiž na tvrdého konkurenta. Vírus, ktorý v súdnictve šarapatí už roky. Vírus korupcie a úplatkárstva.

Ale teraz už vážnejšie.

Mimoriadnu situáciu, ktorá bola vyhlásená dosluhujúcou vládou si niektorí ľudia zjavne pomýlili s pokračovaním jarných prázdnin. Zámer, aby boli deti vytrhnuté z rizikového školského prostredia , kde sa zhromažďuje veľké množstvo ľudí, pochopili mnohí rodičia tak, že majú priestor na rodinnú návštevu nákupných centier a aquaparkov.  Pre istotu je najlepšie ísť do Tatier, aby sa vírus šíril v rámci turistického ruchu.

Ak nás táto nepríjemná situácia má niečomu naučiť, tak predovšetkým hlavne zodpovednosti  a ohľaduplnosti. A to nielen k sebe a svojim najbližším, ale aj k spoluobčanom.

A toto symbolické rúško by sme si mali ponechať aj po verím že skorom ukončení krízového stavu.

Koronavírus prišiel na Slovensko naozaj v zlom čase. Jedna vláda dosluhuje, druhá sa ešte len chystá sfárať na svoju šichtu.

Aj napriek značným animozitám by však v tomto prípade mali ťahať za jeden povraz. Teraz totiž nejde o delenie koláča, ale o životy občanov, ktorým majú slúžiť a nie vládnuť.

Vytvorenie tieňového krízového stavu je pekná vec. Ale už menej pekný je telefonát Richarda Sulíka do firmy, ktorá vyrába pre štát rúška. Radšej nech ďalej varí s Igorom doma v kuchyni ňoky, ako by mal odhovárať riaditeľa firmy od spolupráce s terajšou vládou.

A budúci premiér namiesto kritiky doterajších krokov vlády, by mohol prispieť niečím konštruktívnym. Doba vizuálnych pomôcok v parlamente už skončila.

Boris Kollár pred pár dňami odporučil Pellegrinimu, aby jeho vláda už len kúrila a svietila.

V najbližších týždňoch nás bude môcť so svojimi koaličnými partnermi presvedčiť, či nová vláda dokáže aspoň to.

 

Martin Štunda

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 411331x
Priemerná čítanosť článkov: 10283x

Autor blogu

Kategórie