Založ si blog

Matovičove krvavé oči. ..

 

Kocky sú hodené…karty sú rozdané…mená ministrov známe. Nezostáva už nič iné, iba postupne preberať moc v tejto krajine. Metastázy Smeru sú síce naskrz celým štátom, ale nasadiť rovno chemoterapiu asi nebude to najideálnejšie riešenie.

 

Igor Matovič opakovane sľúbil, že nebudú mať krvavé oči. Ťažko posúdiť, čo to v reči jeho kmeňa znamená, ale asi to môžeme vnímať tak, že nezačnú hneď v prvých dňoch robiť hromadné čistky.

Zrejme bude dôležité aj to, kde skôr, alebo neskôr začne. Podľa jeho dlhoročných indícií to zrejme bude súdnictvo a rezorty spadajúce pod ministerstvo vnútra. „Prednostné právo“ tu zrejme bude mať polícia, ktorú už dlhodobo vníma ako Kaliňákovu pupočnú šnúru.

Nebudeme si robiť ilúzie, ale každá moc má snahu v štáte hlboko zakoreniť, aby mohla časom zberať pre seba bohatú úrodu. Ale táto zbraň je vždy dvojsečná. Prináša riziko, že odborníci sú nahradení politickými diletantmi. V tom lepšom prípade, kým sa zorientujú, nechajú za seba aspoň zo začiatku  konať tých, čo tomu rozumejú a v tom horšom konajú zle, alebo nekonajú radšej vôbec.

Koronavírus je nemilosrdný personalista.

Preriedil ministerstvá a všetky možné typy inštitúcií, či úradov. Zaviedol do nášho denného  slovníka výraz home office.

A v takom stave nájde nová moc ministerstva a úrady. A bude ešte horšie. A tu určite neplatí, že čím horšie, tým lepšie.

S laboratórnymi váhami budú musieť vážiť každé svoje personálne rozhodnutie. Viac ako inokedy totiž  budú od neho závisieť životy ľudí.

Politika a pomsta musia ísť momentálne aspoň na čas bokom.

Lebo my  tie krvavé oči spoznáme aj keby si ich zakryli rúškami.

 

Martin Štunda

 

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 411320x
Priemerná čítanosť článkov: 10283x

Autor blogu

Kategórie