Založ si blog

Pozve Igor Matovič Mikea Pompea na kávu ?

 

Až na letisko Sliač bolo počuť potlesk z Ameriky za vyhostenie troch ruských diplomatov. Dôvodom bolo, že podľa informácií slovenských spravodajských zložiek bola ich činnosť v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch.

Za tento krok Spojené štáty americké ‚tlieskajú  Slovensku,“ uviedla  hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí  Morgan Ortagusová na Twitteri.

Snáď len človek, ktorého nezaujíma politika, alebo politický romantik, môže považovať diplomatickú činnosť  za hru gentlemanov.

Iste. V diplomacii znamená áno možno, možno predstavuje nie a nie sa nepoužíva. Ale táto šachová hra má okrem silných figúrok aj množstvo pešiakov, ktorých činnosť možno nazvať všelijako len nie diplomacia.

Každý štát má svoje záujmy a veľmoci majú megazáujmy. To, že sa momentálne nachádzame na ihrisku, kde sa práve rozohráva dôležitý zápas musíme brať skrátka ako fakt.

Máte pravdu pán premiér. Nemali by sme byť banánovou republikou. Ale nenadchýna ma ani predstava byť krajinou McDonaldov. A to vám predpokladám zrejme nevadí, že sa americký minister zahraničných vecí  Mike Pompeo nezastaví na Slovensku ani na kávu.

Koho noty číta nový minister obrany je očividné. Dirigentom mu je Socha Slobody a šéfom mu očividne nie je Igor Matovič.

Američania si nedávno vypočuli Merkelovej nie. Rýchlo si však našli nových „priateľov“. Zatiaľ čo u Poliakov ide o historickú nevraživosť k Rusku, v prípade Slovenska sa jedná o genetickú vadu hlbokého predklonu. Či už na východnú stranu, alebo na západnú.

Viem. Zem nie je ideálne miesto. Nie je plné cukrovej vaty a ružových jednorožcov.

Naopak. Je to tmavá jaskyňa, kde si každý hľadá svoje miesto pri ohni a snaží sa kyjakom ovaliť toho druhého, kvôli kusu mäsa z mamuta.

Ale ani tento fakt nás neoprávňuje k tomu, aby sme svoju slobodnú vôľu vložili do rúk tých, ktorí nás presviedčajú o tom , že politika je špinavá a že oni sa ochotne zašpinia za nás.

 

Martin Štunda

Koho poverí Zuzana Čaputová zostavením vlády?

10.08.2023

Najnovší predvolebný prieskum agentúry NMS Market Research pre denník SME vytvoril zdanie, že blížiace sa parlamentné voľby sa preklopili už do druhého kola podobne ako je to v prípade prezidentských volieb… Prieskum poukázal na fakt, že sa pravdepodobne formujú dva politické subjekty, ktoré do cieľa „dostihov“ dobehnú pred ostatnými o viac [...]

Ako sa zbaviť Igora Matoviča…

01.10.2022

Jedno mu musíme uznať. Je to majster svojho remesla. Remesla konšpirácie, manipulácie, intrigánstva, sebavyviňovania a sebastrednosti. Je to skrátka obchodná značka koncentrovaného zla. Igor Matovič… To, čo sa deje počas týchto dní v parlamente / rozumej odvolávanie Matoviča / nemusí ešte znamenať aj pri jeho odvolaní koniec Matoviča. Špina je totiž zažratá [...]

Zuzana Čaputová rezignovala…

16.06.2022

Zuzana Čaputová rezignovala. Nie, netešte sa / nie, nebojte sa/…podľa toho do ktorého tábora patríte. Rezignovala len na snahu o udržiavanie rovnováhy v spoločnosti a na nezaťahovanie do konfliktov. Aspoň tak akosi to zadefinovala na sociálnej sieti v deň tretieho výročia svojej inaugurácie. V Prezidentskom paláci horeli v stredu 15. júna na torte tri sviečky. Neviem, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Martin Štunda

Dá sa to aj ináč...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 40
Celková čítanosť: 411318x
Priemerná čítanosť článkov: 10283x

Autor blogu

Kategórie